کارشناسی ارشد
به جرات میتوان گفت مقطع کارشناسی ارشد محبوبترین مقطع تحصیلی برای ادامه تحصیل در آلمان است. به این دلیل که بسیاری از افراد بعد از اتمام مقطع کارشناسی نسبت به ادامه تحصیل در مقطع ارشد اقدام میکنند. بسیاری از افرادی که حتی مدرک فوقلیسانس نیز دارند به منظور تغییر رشته، برای گرفتن ارشد مجدد اقدام میکنند.
امکان گرفتن ویزای تحصیلی برای مقطع ارشد به دو شکل پذیرش مستقیم و پذیرش مشروط وجود دارد که در ادامه به هر کدام از آنها میپردازیم.[/cz_title][cz_gap height=”30px” height_tablet=”15px” height_mobile=”5px”]
پذیرش مستقیم
در این حالت شما تمامی مدارک موردنیاز دانشگاه و به طور خاص مدرک زبان مورد نیاز ادامه تحصیل در رشته مدنظر خود را ارائه داده و ار دانشگاه پذیرش میگیرید. برای گرفتن این نوع پذیرش معمولا به نمره آیلتس 6.5 و یا تستداف 4*4 نیاز هست. این نمرهها با توجه به رشته موردنظر و دانشگاه ممکن است تغییر کنند. در این حالت شما بعد از ورود به آلمان نیاز به گذراندن دوره زبان ندارید و مستقیم وارد کلاسهای تخصصی دانشگاه میشوید.[/cz_title]
پذیرش مشروط
این نوع از پذیرش به bedingte Zulassung یا Zulassung unter Vorbehalt نیز شناخته میشوند بیشتر به رشتههای با زبان آلمان داده میشود.
در حالت کلی شما برای گرفتن پذیرش و تحصیل در یک دانشگاه باید مدرک زبان موردنیاز را ارائه کنید. اما برای متقاضیان تحصیلی به زبان آلمانی این امکان وجود دارد که بطور مثال تا سطح B1 را در ایران خوانده و ادامه آن را با گرفتن پذیرش مشروط به گذراندن کورس زبان در آلمان بخوانند. در این حالت دانشگاه به فرد متقاضی اجازه میدهد که بدون داشتن مدرک مورد نیاز یا با مدرکی پایینتر اپلای کند. در این حالت دانشگاهها به چند دسته تقسیم میشوند:[/cz_title]
- دانشگاههایی که با مدرک زبان پایینتر پذیرش میدهند ولی موقع ثبتنام از شما مدرک اصلی زبان موردنیاز را میخواهند. در این شرایط به فرد متقاضی پذیرش داده میشود ولی تا زمان ارائه مدرک اصلی زبان دانشجوی آن دانشگاه به حساب نمیآید و امکان استفاده از مزایایی مثل بلیط دانشجویی، خوابگاه و غیره را ندارد. در خصوص حداقل مدرک زبان زمان اپلای نیز قاعده خاصی وجود ندارد و هر دانشگاه میتواند سطح مختلفی را قبول کند.
- برخی از دانشگاه با ارائه پذیرش مشروط زبان، فرد متقاضی را به عنوان زبانآموز ثبتنام کرده و دانشجوی دانشگاه به حساب میآورند. در این حالت شما دانشجو محسوب میشوید و از مزایای مثل بلیط دانشجویی و غیره میتوانید استفاده کنید و حتی امکان استفاده از بیمه دولتی را نیز داشته باشید. بعضی مواقع این دانشگاهها کلاس زبان مخصوص به همان دانشگاه را دارند و شرط دانشجو شدن را ثبتنام در کلاس زبان همان دانشگاه یا ارائه مدرک اصلی قرار دهند.
- پذیرش کلاس زبان: بعضی از دانشگاهها علیرغم اینکه تمام مدارک تحصیلی را از فرد متقاضی میگیرند ولی با مدرک زبان کمتر از حد موردنیاز فقط پذیرش کلاس زبان همان دانشگاه را میدهند. به این صورت که بعد از گذراندن دوره زبان و گرفتن یکی از مدارک مورد تائید آلمانی باید مجددا برای رشته در همان دانشگاه و یا حتی دانشگاه دیگر اپلای کنید و پذیرش بگیرید. این نوع از پذیرش معمولا هزینه کلاس زبان بالایی دارد و حتی ممکن است مانند حالت اول فرد متقاضی دانشجو محسوب نگردد.